PETEK, 31. 5. 2024, 16.30-18.00

Maja Sedmak Cvelbar

Mladi, telo in samopodoba

IZKUSTVENA DELAVNICA, DISKUSIJSKA DELAVNICA

Ključne besede: mladi, telesna samopodoba, odnos do svojega videza, kritičnost do lastnega telesa, vrstniki, družbena sporočila o telesu

Telesna samopodoba je večdimenzionalno mnenje posameznika o svojem telesu, zlasti o njegovi velikosti, obliki in estetiki. To vključuje občutke zadovoljstva ali nezadovoljstva s svojim videzom, hkrati pa tudi globlje občutke identitete in dobrega počutja v lastni koži. Pozitivna telesna samopodoba pomeni, da posameznik dojema svoje telo na zdrav način, se počuti dobro in sprejema svoje telo takšno, kot je.

Na telesno samopodobo pomembno vplivajo družbeni in kulturni dejavniki. Telesna samopodoba je subjektivna in osebna ter istočasno družbeno konstruirana izkušnja. Na mlade ter na njihovo pojmovanje sebe in drugih vplivajo družbena omrežja in nerealni standardi. Mladi neprestano prejemajo sporočila, kakšni morajo biti in kako morajo izgledati, da bodo sprejeti. Zelo kritično mnenje do lastnega telesa lahko zasledimo pri mladih, ki se spopadajo z motnjami hranjenja, depresijo, samopoškodovanjem ter drugimi notranjimi stiskami.

Na delavnici bomo na kreativen način ugotavljali, kakšna sporočila prejemajo mladi s strani družbe in sovrstnikov.

Maja Sedmak Cvelbar je psihologinja in psihoterapevtka. V okviru Evropske organizacije za transakcijsko analizo (EATA) je pridobila certifikat transakcijske analize. Od leta 2014 dela v zasebni praksi v Sežani. Poleg dela z odraslimi del prakse namenja tudi delu z mladimi, kar jo še posebej veseli. Veliko izkušenj ima z delom z anksioznimi motnjami, motnjami hranjenja in travmo. Svojo pot je nadaljevala in pridobila naziv začasni učitelj in supervizor.

Njene vrednote so: Vsi ljudje smo v redu! Vsaka oseba je pomembna, enakopravna in vredna spoštovanja.

Program

Program kongresa s podrobnimi opisi predavanj, delavnic …

Kotizacija

Več informacij o kotizacijah in načinu plačila.

Prijava

Spletni obrazec za prijavo na kongres.

Lokacija

Več o lokaciji kongresa ter o namestitvah.

Kontakt

Imate vprašanje ali bi si želeli več informacij? Pišite nam na info@skzp.org pokličite na tel. št. 041 572 443.

Z nami se lahko povežete tudi preko naših socialnih omrežij: