PETEK, 31. 5. 2024, 16.30-18.00

Andreja Barbara Jaš

Uporaba kreativnih medijev za krepitev stika in čustvene povezanosti med otrokom in staršem kot temelja za lažje predelovanje čustvene stiske otroka

IZKUSTVENA DELAVNICA

Ključne besede: kreativne metode in tehnike, otroci, starši, družina, stik, empatija, čustvena povezanost, predelovanje čustvenih stisk

Delavnica je namenjena terapevtom, ki se pri svojem delu srečujejo z otroki, mladostniki in njihovimi starši in si želijo razširiti svoje znanje o uporabi kreativnih medijev v terapevtskem procesu. Delavnica je zasnovana tako, da udeleženci skozi lastno izkušnjo doživijo potek terapevtske seanse z otrokom in staršem ter ob tem razvijajo lastno občutljivost, sočutje, kreativnost in strpnost do dela z otrokom in staršem.

Orodja in kreativne tehnike, ki jih bomo predstavili in uporabili na delavnici, pomagajo krepiti stik, sposobnost uglaševanja, medsebojno povezanost in empatijo med otrokom in staršem ter pomagajo otroku pri predelovanju njegovih čustvenih stisk, zaradi katerih je prišel v terapijo.

S pomočjo kreativnih tehnik, ki jih otrok pozna in so mu blizu (risanje, barvanje, igranje na inštrumente, glina, zgodba), nudimo otroku varno in spodbudno okolje za izražanje čustev, komunikacijo, gradnjo globljih vezi ter ustvarjanje prostora za korektivno izkušnjo.

Delavnica je zasnovana tako, da terapevtom ponudi globlji vpogled in praktične veščine za uporabo kreativnih medijev pri podpori otrok skozi proces predelovanja čustvene stiske, hkrati pa spodbuja razvoj empatičnega in podpornega terapevtskega odnosa. Skozi ustvarjalne in interaktivne aktivnosti krepi vez med staršem in otrokom ter jim omogoča skupno raziskovanje in izražanje čustev na podporen in zabaven način.

Andreja Barbara Jaš je univerzitetna diplomirana psihologinja. Specializirala se je s področja zakonske in družinske terapije (Teološka fakulteta, Univerza v Ljubljani), klinične ekspresivne art terapije pri dr. Avi Goren – Baru (Izrael) in se izobraževala s področja igralne terapije pri Felicii Caroll (ZDA), Legoterapije (terapije z Lego kockami) ter supervizije na Fakulteti Sigmunda Freuda v Ljubljani. Je certificirana družinska in vrstniška mediatorka.

V svoji dvajsetletni karieri se je posvečala delu z zasvojenimi starši in njihovimi otroki ter vodila terapevtsko skupnost za starše in otroke Projekt človek, zadnja leta pa nudi pomoč otrokom, mladostnikom in staršem v zasebni praksi v Centru Liberi.

Redno se udeležuje izobraževanj, mednarodnih konferenc, strokovnih predavanj in delavnic s področja terapevtskega dela z otroki in mladostniki ter svoje znanje deli s strokovno in laično javnostjo. Kot predavateljica in supervizorka sodeluje s Fakulteto Sigmunda Freuda v Ljubljani, pri študiju ekspresivne art terapije vodi izobraževanja s področja objektnih odnosov in terapije, je ena od organizatork intenzivnega strokovnega izobraževanja s področja psihoterapije otrok in mladostnikov ter aktivna pri vzpostavljanju Sekcije za psihoterapijo otrok in mladostnikov Slovenije. Njeno delo zaznamujejo ljubezen do otrok, mladostnikov in družin, kreativnost v terapevtskem procesu in stalno učenje.

Program

Program kongresa s podrobnimi opisi predavanj, delavnic …

Kotizacija

Več informacij o kotizacijah in načinu plačila.

Prijava

Spletni obrazec za prijavo na kongres.

Lokacija

Več o lokaciji kongresa ter o namestitvah.

Kontakt

Imate vprašanje ali bi si želeli več informacij? Pišite nam na info@skzp.org pokličite na tel. št. 041 572 443.

Z nami se lahko povežete tudi preko naših socialnih omrežij: