PETEK, 2. 6. 2023, 10.30-12.30

Kyriaki Polychroni

Partnerska terapija in skupinska terapija v nenehno spreminjajočem se svetu: večfokusni in večstopenjski pristop v psihoterapiji

Couple and Group Therapy in an Ever-changing World: a multifocal, multilevel approach

(Predavanje bo potekalo preko spleta v angleškem jeziku.)

Marsikaj, kar je še včeraj veljalo za »resnično«, danes ne velja več. Napredek tehnologije je v naše vsakdanje življenje z nadčloveško hitrostjo vnesel in nenehno vnaša številne spremembe v osebnem življenju in tudi v bližnjih odnosih. Danes se paru oz. nad partnersko diado postavljajo številne zahteve in želje, ki jih je v preteklosti naslavljala in reševala celotna skupnost. Napredek tehnologije nam je sicer omogočil zmožnost povezovanja z drugimi ljudmi, pogostokrat neznanci, na globalni ravni, in to v vsakem trenutku. Hkrati pa je prikrajšanost za to, da bi dobili podporo in varnost v skupnosti, v številnih bližnjih socialnih odnosih, povzročila veliko obremenitev za partnerje in partnerske odnose. Zaradi razpada skupnosti in s tem povezanega manka opore v skupnosti ter hkrati zaradi tega, ker je partnerski odnos v sodobnem času postal tisti ključni, skorajda edini bližnji odnos, na katerem leži veliko odgovornosti, je psihoterapevtsko delo s pari še toliko bolj ključno.

Kyriaki Polychroni bo v svojem osrednjem govoru orisala nekaj izzivov, s katerimi se srečujejo pari v današnjem nenehno spreminjajočem se svetovnem kontekstu. Nato bo predstavila nekaj vidikov v čustva usmerjene terapije (angl. Emotionally Focused Therapy – EFT), ki jo sama uporablja pri delu s pari v stiski. Hkrati bo predstavila, kako sama kot sistemska in skupinska terapevtka integrira elemente partnerske terapije EFT v skupinsko terapijo. Gre za avtoričino integracijo, katere posledica je večfokusni in večnivojski pristop, ki je po njenem mnenju v današnji psihoterapiji nadvse potreben.

Kyriaki Polychroni, MA, ECP, CGP, LMFT

Kyriaki je psihologinja ter certificirana partnerska, družinska sistemska in skupinska psihoterapevtka. Je tudi direktorica grške mreže za EFT terapijo (EFT Greek network) ter certificirana EFT terapevtka, supervizorka in trenerka. Kot višja predavateljica deluje tudi na atenskem inštitutu Anthropos. Kyriaki je bila ena izmed ustanovnih članic Evropskega združenja družinskih terapevtov (EFTA), med letoma 2010 in 2013 pa tudi predsednica EFTA. Je tudi sourednica evropske revije Human Systems: The Journal of Therapy, Consultation and Training.

Program

Program kongresa s podrobnimi opisi predavanj, delavnic …

Delavnice

Urnik delavnic s podrobnimi opisi delavnic ter njihovih izvajalcev.

Kotizacija

Več informacij o kotizacijah in načinu plačila.

Prijava

Spletni obrazec za prijavo na kongres.

Kontakt

Imate vprašanje ali bi si želeli več informacij? Pišite nam na info@skzp.org ali pokličite na tel. št. 041 572 443.