SOBOTA, 3. 6. 2023, 16.00-17.30

Tina Bončina

Logosinteza in partnerski odnosi

DELAVNICA

Ključne besede: logosinteza, osebni prostor, vzorci vedenja

Kako se postavljamo v odnose, je odvisno od naših odločitev, želja in naučenih vzorcev. Tisto, kar nas je v otroštvu varovalo pred bolečino, je v odrasli dobi nefunkcionalno vedenje in postane ovira v pristnosti in vzpostavljanju bližine. Z logosintezo lahko raziskujemo te vzorce in pozicije, ki jih uporabljamo in ki nam škodijo. S posebno oblikovanim postopkom lahko nevtraliziramo te učinke, kar nam omogoči, da prevetrimo svoj sistem vrednost in vstopamo v odnose drugače. Na tak način se lahko posvetimo potlačenim bolečim izkušnjam, iracionalnim prepričanjem in pričakovanjem, kar omogoči, da smo v stiku s svojim pristnim jazom in se lahko naučimo poskrbeti za svoje potrebe. Ob tem tudi sočloveka vidimo v drugi luči in ga sprejemamo brez filtrov, ki smo jih pridobili z negativnimi izkušnjami.

Čuječa, prisotna in pristna pozicija je cilj takšne obravnave in omogoča posamezniku, da se na zdrav način vključuje v večje ali manjše skupine in dobro pozna svoje lastnosti. Zna izbrati okolje, v katerem prosperira, in lahko doprinese k njegovem razvoju.

Na delavnici bomo spoznali svoj osebni prostor, poiskali eno od neprijetnih reakcij in raziskali vzroke zanjo.

Tina Bončina, dr. med., psihoterapevtka, predavateljica, avtorica knjige Izgorelost – si upate živeti drugače? (MK, 2019).
Izvaja individualne in skupinske terapije, dela z otroki in mladostniki ter vodi delavnice tako za laike kot za strokovno javnost. Je prva slovenska terapevtka in trenerka logosinteze, pristopa pa se je učila pri njenem ustanovitelju dr. Willemu Lammersu, kliničnem psihologu, TSTA, ki je osnove tega sistema postavil leta 2005.

Program

Program kongresa s podrobnimi opisi predavanj, delavnic …

Program

Program kongresa s podrobnimi opisi predavanj, delavnic …

Kotizacija

Več informacij o kotizacijah in načinu plačila.

Kotizacija

Več informacij o kotizacijah in načinu plačila.

Prijava

Spletni obrazec za prijavo na kongres.

Prijavnica

Več informacij o kotizacijah in načinu plačila.

Lokacija

Več o lokaciji kongresa ter o namestitvah.

Lokacija

Več o lokaciji kongresa ter o namestitvah.

Kontakt

Imate vprašanje ali bi si želeli več informacij? Pišite nam na info@skzp.org ali pokličite na tel. št. 041 572 443.