PETEK, 2. 6. 2023, 16.30-18.00

Špela Tušek

The Space Between – Med nama je prostor, ki zdravi

DELAVNICA

Ključne besede: Imago parnerska terapija, Imago dialog, zavestno partnerstvo,  vzpostavljanje povezanosti, varen prostor, zdravljenje otroških ran

Večina ljudi opisuje ljubezensko razmerje kot razmerje, ki ga sestavljata dve osebi. Imago pa ljubezensko razmerje (in vsak odnos) opredeljuje kot »dve osebi in prostor med njima«. Ta vmesni prostor je osrednja tema Imago terapevtskega dela s pari. Drobec tega bo predstavljen na delavnici.

Imago izhaja iz predpostavke, da je človeško bitje del univerzalne celote. Tako je dojemanje samega sebe kot ločenega od ostalega stvarstva le iluzija. Nič ne more obstajati samo zase. Tako tudi človek ne. Imago prenese fokus s prvenstveno notranjega življenja posameznika na prvenstvo interakcije med notranjimi in zunanji izkušnjami. Na posamezno osebo ima najpomembnejši vpliv intimna interakcija med to osebo in tistimi, ki so ji blizu.

Tisto, kar posameznika preobrazi, je, da je navzoč ob drugem in doživlja povezovanje v odnosu, in ne poskus spreminjanja sebe ali drugega kot individualnih oseb. Povezovanje ni samo naša osnovna značilnost, ampak naša osnovna sestavina.

Težave, ki jih pari prinašajo v našo pisarno, se ne nahajajo v njih samih, v njihovih intrapsihičnih prostorih. Problemi nastajajo v odnosih in interakcijah, ki jih imajo med sabo, v odnosu med njima.

Zaradi tega je treba spremembe sprožiti iz interakcijskega, in ne iz intrapsihičnega prostora. Sprememba v interakcijskem prostoru proizvaja nove izkušnje, ki so zapisane kot konfiguracije spomina. Raztrganine se zgodijo v naših interakcijah z drugimi in proizvajajo kaos. Naloga Imago terapevtov je, da uporabimo opisane procese na način, ki pomaga vzpostaviti prekinjene povezave. Naše delo je ustvarjanje varnega prostora, ki zdravi. Ustvarjanje prvotne skladnosti, ki je posledično vir naše sproščene radosti in živosti.

Špela Tušek je po opravljeni diplomi in magisteriju iz psihologije na Mednarodni univerzi v Rimu je opravila izobraževanja za TA-psihoterapevta, TA-organizacijskega svetovalca. Kasneje se je preusmerila v Imago pristop in naredila specializacijo za Imago partnerskega terapevta in Imago facilitatorja. Od leta 2021 je WSP (Workshop presente supervizorka) in trenerka Imago kliničnih terapevtov in facilitatorjev pri Brehms & Bildung na Dunaju. V zasebni praksi se ukvarja predvsem s partnersko terapijo, izobraževanjem in povezovanjem timov. Z možem, ki je tudi Imago facilitator, vodita Imago partnerske delavnice. Je predsednica Slovenskega društva za Imago partnersko terapijo in članica Imago International Training Institute. Od leta 2012 je višja predavateljica predmetov Čustvena inteligenca in osebni razvoj ter Menedžment stresa in metode sproščanja ter gostujoča predavateljica na več fakultetah in višjih šolah. Od leta 2020 je predavateljica psihologije na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin. Izvaja tudi izobraževanja, supervizije ter intervizije vodilnih kadrov v podjetjih ter vzgojnih in socialnih zavodih.

Program

Program kongresa s podrobnimi opisi predavanj, delavnic …

Program

Program kongresa s podrobnimi opisi predavanj, delavnic …

Kotizacija

Več informacij o kotizacijah in načinu plačila.

Kotizacija

Več informacij o kotizacijah in načinu plačila.

Prijava

Spletni obrazec za prijavo na kongres.

Prijavnica

Več informacij o kotizacijah in načinu plačila.

Lokacija

Več o lokaciji kongresa ter o namestitvah.

Lokacija

Več o lokaciji kongresa ter o namestitvah.

Kontakt

Imate vprašanje ali bi si želeli več informacij? Pišite nam na info@skzp.org ali pokličite na tel. št. 041 572 443.